En plats som uppmuntrar till musik och kreativitet

Alla som håller på med musikskapande i någon form, känner förhoppningsvis igen det där magiska ”flowet” som kan inträffa, ofta när man minst anar det. Det är när man är hundra procent fokuserad, kan stänga ute störningsmoment från omvärlden och allting bara faller på plats. Det går kanske inte att tvinga fram detta sinnesläge alla gånger, men du kan ändå uppmuntra dig själv och andra att vara kreativa och släppa loss.

Möbler och inredning

Det finns inget rätt eller fel när det kommer till att skapa ett rum som ska framhäva kreativitet och positivt skapande. Det behöver heller inte kosta särskilt mycket. Kanske har du en enkel men skön Ikea-soffa som du kan förnya med ett överdrag från Bemz. Bemz har tyger och överdrag som kan förnya och förbättra det mesta i ditt hem, utan att du behöver spendera en enda krona på nya möbler.

Vi går alla igång på olika saker och det är därför viktigt att du inreder rummet på ett sätt som fungerar för dig. Strunta i normer, regler kring färgkombinationer och liknande om du känner att det står i vägen för dig. Du kan också måla om väggarna eller tapetsera om. Eller strunta i det. Det viktiga är att du känner att du kan slappna av och släppa tankarna fria i ditt nya rum.

Instrument och inspiration

Kreativitet kan uttryckas på olika sätt, även när det gäller musik. Fundera på om du ska använda rummet för att skriva texter eller annat arbete som kräver skrivbord och dator, eller om du primärt ska spela musik. Hur du vill att designen och inredningen i rummet ska se ut, påverkas antagligen ganska mycket av vilken huvudsaklig aktivitet som ska utföras. Du kan annars ha olika sektioner för olika aktiviteter – det finns tusen sätt att lösa det på.