Crowd of Audience at during a concert with a heart shaped hands shadow

Crowd of Audience at during a concert with a heart shaped hands shadow

Innan Håkan Hellström började spela och sjunga solo var han med i ett band som startades redan under hans gymnasietid år 1989 på Göteborgs Högre Samskola. Håkan Hellström var då trummis i Broder Daniel som bandet hette men hoppade av år 1995 och började spela med ett annat band. När gitarristen hoppade av bandet och det fanns ett behov av en ny basist då den gamle hade tagit över efter gitarristen så kom Håkan Hellström som basist. Bandet fick ett rejält uppsving år 1998 då filmen ”Fucking Åmål” släpptes som innehöll flera av bandets låtar.

Att få tag på en konsertbiljett

502px-Rockbjörn-vinnare_2013_Håkan_HellströmAtt gå på konsert och se Håkan Hellström live är en dröm för många. Köerna ringlar sig utanför Ullevi och folk har sovit ute för att få tag på biljetter. Man måste vara förberedd, snabbtänkt och taktisk för att kunna norpa åt sig en av de eftertraktade biljetterna. Oftast tar de slut på någon timme och folk letar febrigt efter biljetter på nätet och bland kompisar. Att vara på konsert är en speciell känsla och inte bara får man musiken utan även hela upplevelsen att vara på plats med flera tusen andra fantaster som dyrkar samma artist. Att stå därnere vare sig det är första rad eller längre bak så kan man inte låta bli att hoppa och sjunga med. Ett lyckorus som går igenom hela kroppen och när favoritlåten spelas så finns det bara ett ord som kan beskriva upplevelsen: eufori.

Gaisare och Årets Göteborgare

Ingen kan ha missat ”Känn ingen sorg för mig i Göteborg” då det var den låten som var Håkan Hellströms debutlåt som soloartist. Albumet och låten slog igenom ordentligt och fick upp Håkan Hellström till de stora scenerna och spelningarna över hela Sverige. Uppvuxen i Göteborg ser han till att framföra ordentliga hyllningar till hans hemstad för ingen har väl missat Håkans låtar om Göteborg ? Inte bara framkommer staden i hans låttexter utan olika Göteborgs miljöer visas ofta i hans musikvideor. Med sång och bild har han framställt Göteborg på bästa sätt till hela Sverige och blev därmed utsett till Årets Göteborgare 2001. Håkan Hellström har även ett stort fotbollsintresse och kärlek för ett av stadens lokala lag: Gais. Han spelade som liten i Gais mellan åldern 12-16 år och har även skrivit låten ”Gårdakvarnar och skit” som Gais A-lag använder när spelarna äntrar fotbollsplanen. Han har även sjungit live på Ullevi vid en Gais match.