Miriam Bryant

Miriam Bryant är ett av de unga stjärnskotten på den svenska musikscenen just nu. Hon gjorde debut som artist år 2012, med sin debutsingel ”Finders, Keepers”. Sången var ett resultat av att Bryant under en helg i slutet av 2011 hade satt sig ned för att prova att skriva låtar tillsammans med sin barndomsvän Victor Rådström, med inspiration det musikarv hon fått från sin brittiska far och den melankoli hon fått från sin finska mor. Bryant föddes nämligen år 1991 i Utby i Göteborgs och Bohus län, där hon också växte upp, men hon har en engelsk far och en finländsk mor.

Hon riktade in sig på musiken tidigt, då hon under grundskoleåren gick i Brunnsboskolans musikklasser, med inriktning på körsång. På gymnasiet fortsatte hon på det musikalisa spåret, men valde nu att specialisera sig på musikalteater, och även efter gymnasietiden studerade hon musikalteater på Musikteaterskolan i Bjärnum.

Efter att Bryant släppt sin debutsingel via skivbolaget 100 Songs skrev hon kontrakt med ett annat skivbolag, nämligen EMI Music. Hennes singel hade gått upp på topp 100-listan på tyska radiostationer, och hon gjorde under 2012 en turnering i Tyskland på olika klubbar, som blev utsåld. Hösten samma år gav hon ut den akustiska singeln ”Raised In Rain”, som hon också skrev tillsammans med barndomsvännen Rådström.Miriam Bryant 2013

År 2013 släppte hon sitt första album, också det med namnet Raised In Rain. Albumet nådde plats 12 på Sverigetopplistan. Sedan dess har hon släppt flera nya singlar och EP-album, bland annat singel ”Push Play” och EP:n I Am Dragon. År 2015 medverkade Bryant i musikprogrammet Så mycket bättre i TV4, och hennes kanske mest kända tolkning från programmet var av Sven-Bertil Taubes ”Ett sista glas”, som sedan dess har spelats flitigt på radion. Bryants tolkning av visan hyllades inte bara för dess musikaliska meriter, utan också för att den drog uppmärksamheten till Sven-Bertil Taubes senare musikaliska prestationer.

Om du är ett fan av Bryant, men inte har råd att köpa hennes album och singlar i nytt skick, kan det vara en bra idé att leta efter dem begagnade på olika annonssidor. Du kan göra letandet betydlig enklare genom att söka på Allaannonser. Då letar du nämligen på de flesta annonssidorna online med en enda sökning.